woensdag 6 februari 2008

woensdag gouden eeuw 6 februari 2008

We begonnen met het bespreken van de opdrachten. Toen gingen we met de opdrachten bezig. De informatie kregen we van filmpjes en uit de map, boeken en internet. Thule was eergisteren al ingedeeld in de groepen VOC, WIC, Oostzeevaart en het leven in den Nederlanden in de 18e eeuw.

VOC; het ene groepje maakt een stripverhaal en de andere een reisgids. We hebben op google-earth landen overgetrokken en toen hebben we ze ingekleurd. Het zijn de landen waar ze toen waren geweest.

WIC; Het ene groepje moest een wandfries maken. Daar staan allemaal antwoorden op vragen op met plaatjes uiteraard. De vragen staan in de map. Bovendien maken we een studie over de slavenhandel.

Oostzeevaart; Het is heel leuk, want ons groepje ging eerst een filmpje kijken over de Oostzeevaart. Daar gingen we heel goed naar luisteren en daar schreef een van ons een tekstje over. Toen gingen we het in het net typen. Nu zijn we bezig met een wandfries. Daar komt alle informatie op. Eerst gingen we een bezoek aan het scheepvaartmuseum voorbereiden. Morgen we er echt naar toe en de rest van de groep gaat dinsdag. Omdat we nu niet verder konden en hebben we een kaart gemaakt waar de schepen allemaal langs voeren.

Leven in Den Nederlanden; een groepje ging bezig met het maken van een powerpoint over drie personen; Willem van Oranje, Hugo de Groot en Rembrandt van Rijn. En het andere groepje ging verder typen over de beeldenstorm en de tachtigjarige oorlog.

Er wordt hard gewerkt!!!!!!!!!!!!!!!

groeten Thule.

Geen opmerkingen: